Je dagelijkse hoeveelheid groente verhoog je gemakkelijk door van courgettes spaghetti te maken! Lekker met de romige, frisse avocadosaus. Glutenvrij en koolhydraatarm.
Ingrediënten
50 g pijnboompitten
2 teentjes knoflook
2 courgettes
2 avocado's
sap van 1/2 limoen
1 el olie
1 tl gedroogde dragon
zout en peper naar smaak
100 g parmezaanse of vegan kaas
Benodigdheden
spirelli of andere spiraalsnijder of een rasp (van de keukenmachine)
Porties
4 porties
Bereidingstijd
20 minuten
Voorbereidingstijd
10 minuten
Totale tijd
30 minuten
Bereidingswijze
Rooster de pijnboompitten een paar minuten in een pan zonder olie op middelhoog vuur.
Snipper de ui en hak 1 knoflookteentje fijn.
Maak spaghetti van de courgettes. Dit kan met een speciale spiraalsnijder, dit is een apparaatje waarmee je mooie sliertjes kunt snijden van hardere groentes, maar je kunt het ook raspen met een grove rasp of met een keukenmachine.
Verwarm de olie in een wok- of hapjespan. Fruit de gesnipperde ui en de fijn gehakte knoflook glazig.
Voeg na een paar minuten de courgette toe en bak een paar minuten, af en toe omscheppend zodat ze nog wel wat bite hebben, maar door en door warm zijn.
Maak ondertussen de avocadosaus door de twee avocado’s samen met het limoensap, het andere knoflookteentje en zout en peper naar smaak te pureren tot een romig sausje.
Serveer de courgetti met de saus, de geroosterde pitjes en rasp er wat parmezaan of een andere pittige harde (vegan) kaas over.
Ook heel lekker met nog wat geroosterde of meegebakken cherrytomaatjes of stukjes zalm.
Porties
4 porties
Bereidingstijd
20 minuten
Voorbereidingstijd
10 minuten
Totale tijd
30 minuten
Log in om producten aan je favorieten toe te voegen
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.