Makkelijke, voedzame salade met broccoli en noten. Zo'n salade is goed om restjes groente uit de koelkast mee op te maken; je kunt er vanalles aan toevoegen. De dressing brengt alle smaken samen.
Ingrediënten
250 g gemengde rijst
1 stronk broccoli
1 teentje knoflook
1 rode ui
1 tl korianderzaad
200 g gekookte kikkererwten
75 g amandelen
1/2 bosje koriander
75 ml olijfolie
2 el tahin
sap van 1/2 citroen
Porties
4 porties
Bereidingstijd
20 minuten
Voorbereidingstijd
-
Totale tijd
20 minuten
Bereiding
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar, giet af en laat afkoelen.
Snijd de broccoli in roosjes, de stronk in stukjes en kook ze 2 minuten voor. Spoel koud af in een vergiet.
Snijd de ui in halve ringetjes en hak de knoflook fijn.
Verhit 4 el olie in een grote koekenpan en fruit de ui glazig. Voeg na 2 minuten de knoflook en korianderzaadjes toe.
Voeg de broccoli toe en de afgespoelde, uitgelekte kikkererwten en bak alles nog een minuut of 3-4 goudbruin. Meng de broccoli en kikkererwten met de rijst.
Meng voor de dressing de tahin met het citroensap en 1 el olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
Rooster de amandelen al omscheppend in een droge koekenpan en strooi ze over de salade.
Schenk de dressing erover.
Strooi de verse koriander erover.
Porties
4 porties
Bereidingstijd
20 minuten
Voorbereidingstijd
-
Totale tijd
20 minuten
Log in om producten aan je favorieten toe te voegen
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.