Kruidige gekleurde wortelsalade met een Marokkaans tintje. Lekker bij falafelhapjes of gevulde pitabroodjes.
Ingrediënten
225 g wilde wortelen, geschild, in reepjes (4x 1/2 x 1/2 cm )
2 el verse koriander, fijngehakt
4 dadels in reepjes
50 g pompoenpitten
1/2 tl cayennepeper
3/4 tl paprikapoeder
1/2 el sinaasappelsap
2 el honing
olijfolie
peper en zout
Porties
4 porties
Bereidingstijd
20 minuten
Voorbereidingstijd
5 minuten
Totale tijd
25 minuten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
Besprenkel wat olijfolie en de honing over de wortelen en breng ze op smaak met peper en zout. Schud de ovenschaal heen en weer zodat alles mooi verdeeld is.
Rooster de wortelen in ongeveer 35 minuten gaar. Schud de ovenschaal tussendoor even voor een gelijkmatige garing.
Mix koriander, sinaasappelsap, olijfolie, zout, cayennepeper en paprikapoeder.
Snij de dadels in reepjes.
Rooster kort de pompoenpitjes in een droge koekenpan.
Leg de dadels en pompoenpitten op de salade.
Lekker met Marokkaans brood.
Porties
4 porties
Bereidingstijd
20 minuten
Voorbereidingstijd
5 minuten
Totale tijd
25 minuten
Log in om producten aan je favorieten toe te voegen
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.