Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Kaas
Melk
Yoghurt
tomaten
olijfolie
Rijst
thee
kefir
Sluiten

Gekleurde wortel salade

Kruidige gekleurde wortelsalade met een Marokkaans tintje. Lekker bij falafelhapjes of gevulde pitabroodjes.

  1. Gekleurde wortel salade

Ingrediënten

  • 225 g wilde wortelen, geschild, in reepjes (4x 1/2 x 1/2 cm )
  • 2 el verse koriander, fijngehakt
  • 4 dadels in reepjes
  • 50 g pompoenpitten
  • 1/2 tl cayennepeper
  • 3/4 tl paprikapoeder
  • 1/2 el sinaasappelsap
  • 2 el honing
  • olijfolie
  • peper en zout

Porties

4 porties

Bereidingstijd

20 minuten

Voorbereidingstijd

5 minuten

Totale tijd

25 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
  2. Besprenkel wat olijfolie en de honing over de wortelen en breng ze op smaak met peper en zout. Schud de ovenschaal heen en weer zodat alles mooi verdeeld is.
  3. Rooster de wortelen in ongeveer 35 minuten gaar. Schud de ovenschaal tussendoor even voor een gelijkmatige garing.
  4. Mix koriander, sinaasappelsap, olijfolie, zout, cayennepeper en paprikapoeder. 
  5. Snij de dadels in reepjes.
  6. Rooster kort de pompoenpitjes in een droge koekenpan.
  7. Leg de dadels en pompoenpitten op de salade.
  8. Lekker met Marokkaans brood.

Porties

4 porties

Bereidingstijd

20 minuten

Voorbereidingstijd

5 minuten

Totale tijd

25 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen