Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Yoghurt
Kaas
Melk
tomaten
olijfolie
kefir
Rijst
thee
Sluiten

Marmelade van rode ui

Deze marmelade van rode ui is lekker op een gewoon broodje kaas, maar ook bij hartige taartjes of als toevoeging aan een borrelplank, op een broodje burger... nogal veelzijdig dus en makkelijk te maken! 



    1. Marmelade van rode ui

    Ingrediënten

    • 2 el olijfolie
    • 5 rode uien, in ringen
    • 1 teentje knoflook, geperst
    • 50 g rietsuiker
    • 200 ml rode wijn
    • blaadjes van 2 takjes tijm

    Porties

    1 pot

    Bereidingstijd

    ongeveer 40 minuten inkoken

    Voorbereidingstijd

    10 minuten

    Totale tijd

    50 minuten

    Bereiding

    1. Pel de uien en snij ze in ringen.
    2. Fruit de ui in de olijfolie een paar minuten op hoog vuur tot ze glazig zijn.
    3. Zet het vuur helemaal laag en laat de uien een half uurtje met het deksel op de pan gaar stoven. Roer af en toe om.
    4. Voeg de suiker, de wijn en de tijm toe en laat al roerend helemaal inkoken tot de suiker gaat karamelliseren en het mengsel dikker wordt.
    5. Breng op smaak met peper en zout.
    6. Schep het in een schone pot en laat helemaal afkoelen.

    TIP: in plaats van wijn kun je ook balsamicoazijn gebruiken

    Porties

    1 pot

    Bereidingstijd

    ongeveer 40 minuten inkoken

    Voorbereidingstijd

    10 minuten

    Totale tijd

    50 minuten

    Winkelmand

    Je winkelmand is leeg.

    Bestellen