Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Yoghurt
Melk
Kaas
tomaten
olijfolie
kefir
Rijst
thee
Sluiten

Courgette met champignons en pestokwark

Ovenschoteltje met courgette, champignons en pesto kwark. Een makkie om te maken, maak er een tomatensalade bij en eet smakelijk!

  1. Courgette met champignons en pestokwark

Ingrediënten

  • 500 g courgette
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 g witte champignons
  • peper en zout
  • 4 el pesto
  • 100 g volle kwark
  • 100 g parmezaan of andere pittige kaas
  • olie voor bakken en invetten

Porties

4 porties

Bereidingstijd

20 minuten

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

30 minuten

Bereiding

  1. Snipper de ui en pers de knoflook.
  2. Was en snij de courgette in plakjes.
  3. Verwarm de oven voor op 180°C .
  4. Fruit de ui en de knoflook in olie.
  5. Veeg de champignons schoon, snij in plakjes en bak even mee.
  6. Breng op smaak met zout en peper.
  7. Meng de pesto met de kwark.
  8. Vet een ovenschaal in met wat olie.
  9. Bedek de bodem van de schaal met een laag courgetteplakken, dan champignons, de helft van de pestokwark erover, weer een laag courgetteplakken, een laag champignons, pestokwark en sluit af met courgetteplakken.
  10. Bestrooi met geraspte parmezaan of oude kaas.
  11. Zet de schaal 20 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.
  12. Sreveer met een tomatensalade. Lekker hoor! 

Porties

4 porties

Bereidingstijd

20 minuten

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

30 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen