Ovenschoteltje met courgette, champignons en pesto kwark. Een makkie om te maken, maak er een tomatensalade bij en eet smakelijk!
Ingrediënten
500 g courgette
2 uien
2 teentjes knoflook
250 g witte champignons
peper en zout
4 el pesto
100 g volle kwark
100 g parmezaan of andere pittige kaas
olie voor bakken en invetten
Porties
4 porties
Bereidingstijd
20 minuten
Voorbereidingstijd
10 minuten
Totale tijd
30 minuten
Bereiding
Snipper de ui en pers de knoflook.
Was en snij de courgette in plakjes.
Verwarm de oven voor op 180°C .
Fruit de ui en de knoflook in olie.
Veeg de champignons schoon, snij in plakjes en bak even mee.
Breng op smaak met zout en peper.
Meng de pesto met de kwark.
Vet een ovenschaal in met wat olie.
Bedek de bodem van de schaal met een laag courgetteplakken, dan champignons, de helft van de pestokwark erover, weer een laag courgetteplakken, een laag champignons, pestokwark en sluit af met courgetteplakken.
Bestrooi met geraspte parmezaan of oude kaas.
Zet de schaal 20 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.