Een plaatje op je bord en heerlijk verfrissend! Vergeet vooral de radijsjes niet, die geven het (samen met de kiemen) lekker wat pit.
Ingrediënten
200 g ricotta
1 gekookte biet, geschild
2 tl mierikswortelpuree
1 bos lente-ui
1 komkommer
2 wortels (oranje, paars, geel…)
1 bos radijsjes
4 naanbroden
verse koriander
1 el geroosterd sesamzaad
Voor de dressing
sap van 1/2 citroen
75 ml shoyu sojasaus
100 ml lichte olijfolie
2 el sesamolie
Benodigdheden
staafmixer of blender
Porties
4 porties
Bereidingstijd
-
Voorbereidingstijd
-
Totale tijd
40 minuten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200˚C.
Meng alle ingrediënten voor de dressing goed door elkaar.
Pureer de ricotta, biet en mierikswortel tot een glad mengsel en breng op smaak met zout en peper.
Snij de lente-ui in schuine, dunne stukjes en zet opzij. Schil met een dunschiller linten van de komkommer en wortels en roer de dressing erdoor.
Bak de naanbroden in 5 tot 7 minuten af en laat iets afkoelen.
Bedek de broden met het ricotta-bietsmeersel, verdeel de komkommer-wortelmix erover en garneer met lente-ui, kiemen, verse koriander, gehalveerde radijsjes en sesamzaad.
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.