Het roken van groenten klinkt misschien ingewikkeld, maar het is ontzettend simpel én het voegt heel veel smaak toe aan je gerecht. Zo maak je alles bijzonder!
Ingrediënten
10 tl losse earl grey thee
8 groene asperges
2 courgettes, in de lengte in dunne plakken
4 bospenen, in de lengte doormidden
2 stronken witlof, in partjes gesneden
4 lente-uitjes
200 g cherry-trostomaatjes
(oud) brood
125 g roomboter
sap van 1 citroen
6 el goede olijfolie
2 mini Romana slakroppen
200 g mozzarellabolletjes
Benodigdheden
grote ovenschaal
aluminiumfolie
weckfles (of bakje met vork/garde)
Porties
4 porties
Bereidingstijd
-
Voorbereidingstijd
-
Totale tijd
1 uur
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200˚C.
Bedek een grote ovenschaal met aluminiumfolie en strooi de thee er gelijkmatig op. Bedek met nog een laag folie en prik wat gaatjes in de tweede laag.
Plaats de groenten erop (behalve de sla), breng op smaak met zout en peper en dek af met een derde laag folie.
Plaats de ovenschaal op een laag pitje tot de schaal warm is en plaats dan 30 minuten in de oven.
Snij ondertussen 8 lange croutons van het oude brood. Smelt de roomboter in een pan en bak de croutons om en om tot goudbruin en krokant. Besprenkel met zeezout.
Meng het citroensap met olijfolie en een snufje zeezout in een weckfles. Doe de deksel op de fles en schud de ingrediënten goed door elkaar.
Verwijder harde worteleinden van de kroppen sla. Scheur de slablaadjes los, was en droog ze. Plaats ze op een grote schaal.
Haal de groenten uit de oven en verdeel over de sla. Voeg de mozzarella toe, schenk de dressing eroverheen en serveer met de croutons.
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.