Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Yoghurt
Melk
Kaas
tomaten
olijfolie
kefir
Rijst
thee
Sluiten

Salade van gerookte lentegroenten

Het roken van groenten klinkt misschien ingewikkeld, maar het is ontzettend simpel én het voegt heel veel smaak toe aan je gerecht. Zo maak je alles bijzonder!

  1. Salade van gerookte lentegroenten

Ingrediënten

  • 10 tl losse earl grey thee
  • 8 groene asperges
  • 2 courgettes, in de lengte in dunne plakken
  • 4 bospenen, in de lengte doormidden
  • 2 stronken witlof, in partjes gesneden
  • 4 lente-uitjes
  • 200 g cherry-trostomaatjes
  • (oud) brood
  • 125 g roomboter
  • sap van 1 citroen
  • 6 el goede olijfolie
  • 2 mini Romana slakroppen
  • 200 g mozzarellabolletjes

Benodigdheden

  • grote ovenschaal
  • aluminiumfolie
  • weckfles (of bakje met vork/garde)

Porties

4 porties

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200˚C.
  2. Bedek een grote ovenschaal met aluminiumfolie en strooi de thee er gelijkmatig op. Bedek met nog een laag folie en prik wat gaatjes in de tweede laag.
  3. Plaats de groenten erop (behalve de sla), breng op smaak met zout en peper en dek af met een derde laag folie.
  4. Plaats de ovenschaal op een laag pitje tot de schaal warm is en plaats dan 30 minuten in de oven.
  5. Snij ondertussen 8 lange croutons van het oude brood. Smelt de roomboter in een pan en bak de croutons om en om tot goudbruin en krokant. Besprenkel met zeezout.
  6. Meng het citroensap met olijfolie en een snufje zeezout in een weckfles. Doe de deksel op de fles en schud de ingrediënten goed door elkaar.
  7. Verwijder harde worteleinden van de kroppen sla. Scheur de slablaadjes los, was en droog ze. Plaats ze op een grote schaal.
  8. Haal de groenten uit de oven en verdeel over de sla. Voeg de mozzarella toe, schenk de dressing eroverheen en serveer met de croutons.

Porties

4 porties

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

1 uur

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen