Romige feta, frisse citroen en sappige tomaatjes: deze Griekse traybake is een echte favoriet! En het is een makkelijk eenpansgerecht, met groente, koolhydraten en een eiwitbron in één.
Ingrediënten
2 courgettes
2 rode uien
200 g kleine krieltjes
1 bol knoflook
2 el tzatziki-kruiden
50 ml olijfolie
250 g orzo pasta
300 g feta
250 g cherrytomaatjes
100 g Kalamata-olijven
1 citroen, in partjes
Porties
4 porties
Bereidingstijd
-
Voorbereidingstijd
-
Totale tijd
1 uur
Bereiding
Verwarm de oven voor op 220˚C.
Snij de courgettes in lange plakken, de uien elk in 8 partjes en de krieltjes door de helft. Snij de ongepelde bol knoflook doormidden.
Plaats de courgettes, uien, knoflook en krieltjes in een grote ovenschaal en besprenkel met de helft van de kruiden en olijfolie. Bak 20 minuten in de oven.
Kook de orzo volgens de verpakking tot al dente en spoel koud af.
Roer de orzo en de tweede helft van de kruiden door de gebakken groenten. Plaats de blokken feta erbovenop en strooi de cherrytomaatjes, olijven en citroenpartjes eroverheen. Bak nog 25 minuten.
Knijp de knoflookteentjes uit en serveer met een scheutje olijfolie erover.
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.