Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Kaas
Yoghurt
Melk
tomaten
olijfolie
Rijst
thee
kefir
Sluiten

Griekse traybake met feta en orzo

Romige feta, frisse citroen en sappige tomaatjes: deze Griekse traybake is een echte favoriet! En het is een makkelijk eenpansgerecht, met groente, koolhydraten en een eiwitbron in één.

  1. Griekse traybake met feta en orzo

Ingrediënten

  • 2 courgettes
  • 2 rode uien
  • 200 g kleine krieltjes
  • 1 bol knoflook
  • 2 el tzatziki-kruiden
  • 50 ml olijfolie
  • 250 g orzo pasta
  • 300 g feta
  • 250 g cherrytomaatjes
  • 100 g Kalamata-olijven
  • 1 citroen, in partjes

Porties

4 porties

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220˚C.
  2. Snij de courgettes in lange plakken, de uien elk in 8 partjes en de krieltjes door de helft. Snij de ongepelde bol knoflook doormidden.
  3. Plaats de courgettes, uien, knoflook en krieltjes in een grote ovenschaal en besprenkel met de helft van de kruiden en olijfolie. Bak 20 minuten in de oven.
  4. Kook de orzo volgens de verpakking tot al dente en spoel koud af.
  5. Roer de orzo en de tweede helft van de kruiden door de gebakken groenten. Plaats de blokken feta erbovenop en strooi de cherrytomaatjes, olijven en citroenpartjes eroverheen. Bak nog 25 minuten.
  6. Knijp de knoflookteentjes uit en serveer met een scheutje olijfolie erover.

Porties

4 porties

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

1 uur

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen