Salade met geroosterde krieltjes, asperges en radijs
Salade met geroosterde krieltjes, asperges en radijs
Lente op je bord! Deze salade kun je koel of lauwwarm serveren, allebei lekker! Knapperige radijs met groene asperges en geroosterde krieltjes met een frisse vinaigrette.
Ingrediënten
750 g krieltjes
2-3 el olijfolie
1 bosje radijsjes
1 bos groene asperges
flinke hand rucola
stukje parmezaanse kaas
Ingrediënten voor de dressing
2-3 el olijfolie
sap en zeste van 1 citroen
1 el vlierbloesemsiroop
peper en zout
Porties
4 porties
Bereidingstijd
20 minuten
Voorbereidingstijd
30 minuten
Totale tijd
50 minuten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Halveer de krieltjes, snij grotere krieltjes in kwarten.
Verwijder het houtige deel van de asperges.
Mix ze op de bakplaat met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
Bak de krieltjes en asperges een minuut of 20 in de oven totdat ze gaar zijn en goudbruin.
Snij in de tussentijd de radijsjes in schijfjes of partjes
Rasp de schil van de citroen en pers hem uit.
Klop de ingredienten voor de dressing door elkaar. Voorzichtig met het citroensap, beetje bij beetje toevoegen, anders wordt het misschien te zuur.
Meng de warme krieltjes en asperges er doorheen en breng eventueel nog op smaak met peper en zout.
Meng alle groenten door elkaar en rasp er wat Parmezaan over.
Porties
4 porties
Bereidingstijd
20 minuten
Voorbereidingstijd
30 minuten
Totale tijd
50 minuten
Log in om producten aan je favorieten toe te voegen
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.