Deze even in de oven geroosterde spitskool wedges zijn gemakkelijk te maken en zo verrukkelijk! Door het roosteren krijgt de kool een nootachtige smaak en dan de frisse yoghurt-dressing erbij...Mmmm!
Ingrediënten
1 spitskool
100 ml olijfolie
1 el karwij- of komijnzaad
zout en peper
1 citroen
150 ml (plantaardige) yoghurt
1 bosje platte peterselie
Porties
4 porties
Bereidingstijd
35 minuten
Voorbereidingstijd
10 minuten
Totale tijd
45 minuten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 220°C.
Verwijder de lelijkste buitenste bladeren van de kool en snij in 8 parten.
Kwast de koolparten in met olie.
Leg de parten op een bakplaat. Strooi de zaadjes over de parten en maal er royaal zout en peper over.
Snij de citroen in 4 partjes. Leg de citroen bij de kool op de bakplaat.
Rooster alles ongeveer 25-30 minuten, keer de parten halverwege even om.
Haal de bakplaat uit de oven en leg de parten kool op een mooie schaal. Hou de citroen even apart.
Hak de peterselie fijn.
Klop de yoghurt los, knijp de citroenparten erboven uit.
Bestrooi alles met de peterselie en eet de kool met een (vega) sateetje of een gebakken visje bijvoorbeeld.
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.