Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Kaas
Yoghurt
Melk
tomaten
olijfolie
Rijst
thee
kefir
Sluiten

Geroosterde spitskool met yoghurtdressing

Deze even in de oven geroosterde spitskool wedges zijn gemakkelijk te maken en zo verrukkelijk! Door het roosteren krijgt de kool een nootachtige smaak en dan de frisse yoghurt-dressing erbij...Mmmm! 

  1. Geroosterde spitskool met yoghurtdressing

Ingrediënten

  • 1 spitskool 
  • 100 ml olijfolie
  • 1 el karwij- of komijnzaad
  • zout en peper
  • 1 citroen
  • 150 ml (plantaardige) yoghurt
  • 1 bosje platte peterselie

Porties

4 porties

Bereidingstijd

35 minuten

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

45 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220°C.
  2. Verwijder de lelijkste buitenste bladeren van de kool en snij in 8 parten.
  3. Kwast de koolparten in met olie. 
  4. Leg de parten op een bakplaat. Strooi de zaadjes over de parten en maal er royaal zout en peper over.
  5. Snij de citroen in 4 partjes. Leg de citroen bij de kool op de bakplaat.
  6. Rooster alles ongeveer 25-30 minuten, keer de parten halverwege even om.
  7. Haal de bakplaat uit de oven en leg de parten kool op een mooie schaal. Hou de citroen even apart.
  8. Hak de peterselie fijn.
  9. Klop de yoghurt los, knijp de citroenparten erboven uit.
  10. Bestrooi alles met de peterselie en eet de kool met een (vega) sateetje of een gebakken visje bijvoorbeeld.

Porties

4 porties

Bereidingstijd

35 minuten

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

45 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen