Ingelegde uien zijn een fantastische toevoeging aan tal van gerechten. Neem deze salade van dun geschaafde komkommer en venkel bijvoorbeeld. Een eenvoudig bijgerecht dat zo op tafel staat.
Ingrediënten
1/2 komkommer
1 venkelknol
2 rode uien
100 ml witte- of rode wijnazijn
2 el suiker
2 pimentkorrels
1 el roze peperkorrels
50 ml olijfolie
Porties
4 porties
Bereidingstijd
5 minuten
Voorbereidingstijd
20 minuten
Totale tijd
25 minuten
Bereiding
Schaaf de schoongemaakte komkommer en venkel met een mandoline of kaasschaaf in superdunne plakken.
Snij de uien in dunne ringen. Doe ze in een schaal of weckpot.
Verwarm de azijn en voeg de suiker en de piment eraan toe. Roer tot de suiker is opgelost. Schenk over de uien en laat een kwartiertje staan.
Haal de uien uit de azijn en leg ze bovenop de salade.
Klop van een beetje van het uienvocht met de olie een dressing en schenk over de salade.
Kneus de peperkorrels iets en strooi ze er ook over.
Deze salade is makkelijk uit te breiden met bijv. radijsjes (die kun je op dezelfde manier inleggen, probeer maar eens!) Of strooi er nog wat geitenkaas over, uitgebakken spekjes of geroosterde noten of pitten.
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.