Deze vogelnestjes van zoete bataat zijn een vrolijke verrassing voor op tafel tijdens de feestdagen! Prachtig voor met Pasen, de kleuren springen je tegemoet.
Ingrediënten
400 g zoete bataat
1 el five spice poeder
25 g ghee of kokosolie
4 eieren
1/2 bosje lente-ui
handje groene bladkruiden (peterselie, kervel of wilde kruiden)
1/2 bakje kiemen
evt. sesam- of hennepzaadjes
Benodigdheden
spiraalsnijder of rasp
Porties
4 porties
Bereidingstijd
-
Voorbereidingstijd
-
Totale tijd
35 minuten
Bereiding
Schil de zoete bataat en snij er (met een spiraalsnijder bijvoorbeeld) slierten van of rasp ze grof.
Verhit ghee of kokosolie in een grote koekenpan en leg de bataatsliertjes erin. Verwarm op een middelhoog vuur totdat ze beetgaar zijn (zo’n 6 minuten).
Vorm met 2 vorken of een tang 4 nestjes van de zoete bataatsliertjes. Maak een kuiltje in het midden.
Breek een eitje boven elk kuiltje. Doe een deksel op de pan en zet het vuur laag. Bak, met een deksel op de pan, de eitjes tot de gewenste stolling.
Versier de nestjes met lente-ui, kruiden, kiemen of hennepzaadjes en serveer direct.
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.