Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Kaas
Yoghurt
Melk
tomaten
olijfolie
Rijst
thee
kefir
Sluiten

Vogelnestjes van zoete bataat

Deze vogelnestjes van zoete bataat zijn een vrolijke verrassing voor op tafel tijdens de feestdagen! Prachtig voor met Pasen, de kleuren springen je tegemoet.

  1. Vogelnestjes van zoete bataat

Ingrediënten

  • 400 g zoete bataat
  • 1 el five spice poeder
  • 25 g ghee of kokosolie
  • 4 eieren
  • 1/2 bosje lente-ui 
  • handje groene bladkruiden (peterselie, kervel of wilde kruiden)
  • 1/2 bakje kiemen
  • evt. sesam- of hennepzaadjes

Benodigdheden

  • spiraalsnijder of rasp

Porties

4 porties

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

35 minuten

Bereiding

  1. Schil de zoete bataat en snij er (met een spiraalsnijder bijvoorbeeld) slierten van of rasp ze grof.
  2. Verhit ghee of kokosolie in een grote koekenpan en leg de bataatsliertjes erin. Verwarm op een middelhoog vuur totdat ze beetgaar zijn (zo’n 6 minuten).
  3. Vorm met 2 vorken of een tang 4 nestjes van de zoete bataatsliertjes. Maak een kuiltje in het midden.
  4. Breek een eitje boven elk kuiltje. Doe een deksel op de pan en zet het vuur laag. Bak, met een deksel op de pan, de eitjes tot de gewenste stolling.
  5. Versier de nestjes met lente-ui, kruiden, kiemen of hennepzaadjes en serveer direct.

Porties

4 porties

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

35 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen