Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Yoghurt
Melk
Kaas
tomaten
olijfolie
kefir
Rijst
thee
Sluiten

Feestelijke eighties borrelschaal

Het is feest bij Odin! We focussen ons al 40 jaar op heerlijk biologisch en biodynamisch voedsel en maken ons hard voor een betere wereld. We vieren deze mijlpaal onder andere met een mooie borrelplank, geïnspireerd door de jaren '80 waarin alles (van ei tot ananas) gevuld werd. Op naar de volgende 40 jaar! 

  1. Feestelijke eighties borrelschaal

Ingrediënten gevulde eieren

  • 6 eieren
  • 2 el boter
  • 1 el mayonaise
  • 2 el kerriepoeder
  • 1 el gembersiroop

Ingrediënten gevulde tomaatjes

  • 20 cherrytomaatjes
  • 200 g roomkaas
  • heel fijn gesneden verse kruiden (bijv. peterselie en bieslook)
  • 1 tl knoflookpoeder

Ingrediënten 'Festival' dipsaus

  • 125 ml yoghurt
  • 1 el mayonaise
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl honing of suiker
  • evt. cayennepeper

Porties

4 porties

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

35 minuten

Bereiding 

Gevulde eieren

  1. Kook de eieren in 6 minuten hard.
  2. Halveer ze en schep het eigeel in een kommetje. Meng en pureer dat met de rest van de ingrediënten. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Schep in een spuitzak met een grof spuitstuk. Spuit de holtes van de halve eieren hoog op.
  4. Garneer met bieslook en paprikapoeder of bijvoorbeeld mayo en een drupje ketchup.

Gevulde tomaatjes

  1. Snij een kapje van de tomaatjes en schep met een lepeltje de pulp eruit.
  2. Meng de roomkaas met verse kruiden, knoflook en zout en peper door elkaar en schep in een spuitzak.
  3. Spuit mooie rozetjes in de tomaatjes.

'Festival' dipsaus

  1. Meng alles goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Verdun eventueel met water als de saus te dik is.
  2. Serveer dit met harde rauwe groente als groenselderij, komkommer, bloemkool, worteltjes en radijs. Dippen maar!

Verder kun je de schaal natuurlijk opvullen met andere typische jaren '80-hapjes zoals kaasblokjes met zilveruitjes, augurkjes, gemberbolletjes, zoute stengels, cheeseflips of andere zoutjes. Misschien heb jij nog andere ideetjes?

Porties

4 porties

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

35 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen