Een op en top lenterecept! Asperges, witlof en hazelnoot hebben alle drie unieke en sterke smaken, maar gaan perfect samen in dit makkelijke recept.
Ingrediënten
500 g geitenkaasravioli
500 g witte asperges
4 stronkjes witlof
1 bosje raapstelen (of buiten het seizoen winterpostelein/babyspinazie)
1 sjalotje of klein uitje
2 teentjes knoflook
200 ml crème fraîche
30 g geroosterde hazelnoten
Benodigdheden
dunschiller
theedoek
tang
Porties
4 porties
Bereidingstijd
-
Voorbereidingstijd
-
Totale tijd
40 minuten
Bereiding
Snij het onderste houtachtige stuk van de asperges, schil ze heel secuur en snij de asperges voorzichtig in de lengte doormidden. Kook 3 minuten, laat ze in het water afkoelen en daarna uitlekken op een theedoek.
Snij de witlofstronkjes in de lengte in 6 parten.
Verwarm een grillpan. Bestrijk de witlof en asperges met wat olie en gril ze in een paar porties aan beide kanten circa 5 tot 8 minuten tot ze mooie grilstreepjes hebben en de witlof goed geslonken is. Met een tang kun je alles makkelijk keren.
Kook ondertussen de ravioli volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Snipper voor de saus de sjalot en pers de knoflookteentjes. Hak de raapsteeltjes heel fijn.
Fruit de sjalot met de knoflook tot ze glazig zijn en bak de raapstelen een minuutje mee. Laat de crème fraîche erdoor smelten. Breng op smaak met zout en peper.
Schep de ravioli in diepe borden, schep er wat saus over en leg de gegrilde groentes erop.
Hak de hazelnoten iets fijner en bestrooi de bordjes ravioli ermee. Strooi nog wat verse kruiden erover (dille, basilicum, bieslook of peterselie) en serveer met een eenvoudige salade met radijsjes.
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.