Maak zelf je granola, dan kun je hem helemaal op jouw smaak afstemmen. Lekker met frisse kwark en zoete aardbeien of ander rood fruit.
Ingredienten
2 koppen gemengde vlokken, zoals haver, spelt, rogge, boekweit..
1/2 kop kokosvlokken
100 g noten en pitten, zoals zonnepitten, hazelnoten, walnoten...
40 g gedroogd fruit, zoals abrikozen, dadels, vijgen
1 tl. kaneel
scheutje sinaasappelsap
2 el. kokosolie (gesmolten)
2 el. ahornsiroop of agavesiroop
1/2 bakje aardbeien of frambozen
250 g kwark of 'n plantaardig alternatief
Porties
4 porties
Bereidingstijd
15 minuten oventijd
Voorbereidingstijd
10 minuten
Totale tijd
25 minuten
Bereiding
Schep alles voor de granola, dus behalve de abrikozen (en de aardbeien en kwark natuurlijk), in een schaal en meng heel goed door elkaar.
Verdeel het in één laag over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster op 180 °C lichtbruin, dat duurt een kwartiertje (bij mij, maar houd het goed in de gaten) schep af en toe om.
Laat afkoelen en meng het gedroogde fruit erdoor.
Doe de granola in een mooie glazen pot.
Schep wat granola in 4 mooie glaasjes. Schep er wat kwark op, een laagje granola, daarop wat plakjes aardbei en nog weer wat kwark. Top af met aardbeien en een schepje granola.
De resterende granola kun je lang bewaren in een dichte voorraadpot.
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.