Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Kaas
Melk
Yoghurt
tomaten
olijfolie
Rijst
thee
kefir
Sluiten

Kwark met zelfgemaakte granola en aardbeien

Maak zelf je granola, dan kun je hem helemaal op jouw smaak afstemmen. Lekker met frisse kwark en zoete aardbeien of ander rood fruit.

  1. Kwark met zelfgemaakte granola en aardbeien

Ingredienten

  • 2 koppen gemengde vlokken, zoals haver, spelt, rogge, boekweit..
  • 1/2 kop kokosvlokken
  • 100 g noten en pitten, zoals zonnepitten, hazelnoten, walnoten...
  • 40 g gedroogd fruit, zoals abrikozen, dadels, vijgen
  • 1 tl. kaneel
  • scheutje sinaasappelsap
  • 2 el. kokosolie (gesmolten)
  • 2 el. ahornsiroop of agavesiroop
  • 1/2 bakje aardbeien of frambozen
  • 250 g kwark of 'n plantaardig alternatief

Porties

4 porties

Bereidingstijd

15 minuten oventijd

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

25 minuten

Bereiding

  1. Schep alles voor de granola, dus behalve de abrikozen (en de aardbeien en kwark natuurlijk), in een schaal en meng heel goed door elkaar.
  2. Verdeel het in één laag over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster op 180 °C lichtbruin, dat duurt een kwartiertje (bij mij, maar houd het goed in de gaten) schep af en toe om.
  3. Laat afkoelen en meng het gedroogde fruit erdoor.
  4. Doe de granola in een mooie glazen pot. 
  5. Schep wat granola in 4 mooie glaasjes. Schep er wat kwark op, een laagje granola, daarop wat plakjes aardbei en nog weer wat kwark. Top af met aardbeien  en een schepje granola.
  6. De resterende granola kun je lang bewaren in een dichte voorraadpot.

Porties

4 porties

Bereidingstijd

15 minuten oventijd

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

25 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen