Snelle vegan quiche met prei, venkel en paddestoelen. Lekker met een salade met jonge blaadjes en eetbare bloemen.
Ingredienten
2 el olijfolie
2 st prei
250 g gemengde paddenstoelen
1 venkelknol
650 g tofu
1 tl dragon of 2 tl italiaanse kruiden
zout en peper naar smaak
1 rol hartige taartdeeg
Verder nodig
1 quichevorm van ongeveer 27 cm doorsnede
Porties
4-6 porties
Bereidingstijd
40 minuten oventijd
Voorbereidingstijd
20 minuten
Totale tijd
1 uur
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C en vet de quichevorm in met een eetlepel olijfolie.
Snij de prei en de venkel in dunne ringen en spoel grondig af.
Veeg de paddenstoelen schoon en scheur ze in kleinere stukken.
Verhit een eetlepel olijfolie in de koekenpan en bak de prei met de venkel en de paddenstoelen ongeveer 10 minuten, totdat het meeste vocht verdampt is.
Mix de tofu met de kruiden en flink wat zout en peper in de blender.
Bekleed de quichevorm met het hartige taartdeeg
Meng het tofumengsel met de groenten en verdeel over het deeg in de quichevorm.
Bak de quiche in 40 minuten in de oven gaar.
Porties
4-6 porties
Bereidingstijd
40 minuten oventijd
Voorbereidingstijd
20 minuten
Totale tijd
1 uur
Log in om producten aan je favorieten toe te voegen
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.