Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Yoghurt
Melk
Kaas
tomaten
olijfolie
kefir
Rijst
thee
Sluiten

Rabarbersiroop met kardemom

Het seizoen van die lekkere groente rabarber is kort, dus ik probeer altijd zoveel mogelijk de smaak te bewaren. In zo'n flesje siroop gaat dat heel goed.

  1. Rabarbersiroop met kardemom

Ingrediënten

  • 300 gram suiker
  • 4 grote stengels rabarber (ca. 600 g), draden verwijderd en in plakjes gesneden
  • 4 kardemompeulen, gekneusd
  • 1 sinaasappel, uitgeperst
  • 1 builtje hibiscusthee

Verder nodig

  • Een fijne zeef 

Porties

1 fles

Bereidingstijd

30 minuten

Voorbereidingstijd

5 minuten

Totale tijd

35 minuten

Bereiding

  1. Breng 200 ml water aan de kook met het builtje hibiscus, de rabarber, de kardemom en het sap van de sinaasappel. 
  2. Kook een klein half uurtje of tot het een siroop is geworden en de rabarber zacht.
  3. Giet door een fijne zeef en druk met de bolle kant van een lepel het vocht uit de rabarber.
  4. Laat minstens 2 uur afkoelen en bewaar in de koelkast tot gebruik. 
  5. Schenk de siroop in een schone fles. 
  6. De siroop is minstens 2 weken houdbaar in de koelkast.

TIP: deze friskruidige siroop is heel lekker met bruisend water en een takje rozemarijn erin.

Of in een cocktail met rum en grapefruitsap. Beetje crushed ice erin een een metalen of bamboe rietje....Cheers!  

Porties

1 fles

Bereidingstijd

30 minuten

Voorbereidingstijd

5 minuten

Totale tijd

35 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen