Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Yoghurt
Melk
Kaas
tomaten
olijfolie
kefir
Rijst
thee
Sluiten

Asperges met waterkersmayonaise en pistache-ei crumble

Ze zijn er weer: die heerlijke asperges! Je kunt ze klassiek serveren, maar ook met deze waterkersmayo en pistache-ei topping. Ook lekker met gekookte nieuwe aardappeltjes of een stukkie zalm erbij.

  1. Asperges met waterkersmayonaise en pistache-ei crumble

Ingrediënten

  • 500 g witte asperges
  • 1 stukje foelie
  • 1 zakje waterkers
  • 1 eidooier
  • 300 ml neutrale olie, bijv. de high oleic frituurolie
  • 1,5 tl mosterd
  • 2 el appelazijn
  • 50 g pistachenootjes
  • 2 eieren
  • 2 el peterselie

Porties

2 porties

Bereidingstijd

35 minuten

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

45 minuten

Bereiding

  1. Kook de eieren hard.
  2. Rooster de pistachenoten in een droge koekenpan, al omscheppend, tot ze lichtbruin zijn. Dat kan ook in een oven van rond de 200°C, maar pas op dat ze niet verbranden. Laat ze afkoelen en hak ze grof.
  3. Pluk voor de mayonaise de waterkersblaadjes van de takjes. Erg vezelige takjes gebruik je niet, de andere takjes snij je fijn.
  4. Verwarm de olie in een pannetje tot lauwwarm. Meng het in een hoge mengbeker met de waterkers en blender of mix met de staafmixer glad.
  5. Klop de mosterd los met de eidooier en breng op smaak met peper en zout. Voeg eerst de azijn toe en daarna de groene olie. Mix door tot je een mooie mayonaise hebt.
  6. Kook intussen de asperges: Zet een lage brede pan water op met daarin de foelie en een schepje zout. Breng aan de kook en leg de asperges er in.
  7. Kook de asperges 5 minuten, zet het vuur uit en laat ze nog een kwartier in het warme water staan. Laat ze daarna op een droge theedoek uitlekken.
  8. Voor de ei-pistachecrumble hak je de eieren superfijn (je kunt ze ook raspen!), meng met de nootjes en de fijngehakte peterselie en kruid met peper en zout. 
  9. Serveer op een mooi schaaltje en bestrooi met bieslookbloemetjes.


Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen