Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Yoghurt
Melk
Kaas
tomaten
olijfolie
kefir
thee
Rijst
Sluiten

Foniosalade met pastinaak, roodlof, tomaat en komijnyoghurt

Fonio is een mineraalrijke, licht verteerbare graansoort, die qua smaak een beetje aan quinoa verwant is.  Probeer dit recept met geroosterde pastinaak, knapperige roodlof en kruidige yoghurt eens als lekker bijgerecht, bij een bbq of met brood als lunch! 

  1. Foniosalade met pastinaak, roodlof, tomaat en komijnyoghurt

Ingredienten

  • 200 g Griekse yoghurt
  • 1 tl komijnpoeder
  • 2 pastinaken (middelgroot)
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 200 g fonio
  • 1 l groentebouillon
  • 1 rode ui
  • 2 stronkjes roodlof
  • ½ komkommer
  • 150 g trostomaten
  • 1 pot kikkererwten (350 gram)
  • 25 g gehakte peterselie of korianderblad
  • een handjevol zonnebloempitten, lijnzaad, zwart en wit sesamzaad, hennepzaad


voor de dressing

  • 1 el acaciahoning of agavesiroop
  • sap van 1 citroen
  • 50 ml olijfolie

Porties

4

Bereidingstijd

6 uur wachttijd

Voorbereidingstijd

25 minuten

Totale tijd

25 minuten

Bereiding

  1. Leg een schone theedoek of kaasdoek in een zeef op een kom en schep de yoghurt erin. Zet in de koelkast en laat 6 uur uitlekken. Klop het daarna door met komijn en wat zout en peper.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden. 
  3. Snij de pastinaak in reepjes of blokjes, meng er de olie en het komijnpoeder door. Leg op een ovenplaat en rooster ze in ongeveer 20 minuten goudbruin. 
  4. Kook de fonio volgens de aanwijzingen op de verpakking in de bouillon. Kook het niet te lang en laat afkoelen. Roer steeds even door, zodat het geen pap wordt.
  5. Snij de ui en roodlof in reepjes, de komkommer en tomaten in blokjes en meng door elkaar. Meng de pastinaak erdoor. 
  6. Leeg de pot kikkererwten in een zeef. Wrijf onder de stromende kraan de velletjes zoveel mogelijk van de kikkererwten en voeg toe aan het groentenmengsel.
  7. Klop een dressing van honing, citroensap en olie. Meng, samen met peterselie of koriander, door de salade. Hou wat blaadjes achter ter garnering.
  8. Schep op borden met wat van de yoghurt, een drizzle olijfolie en pitten of zaadjes.

    Tip: eet er een lekker platbrood of naan uit de oven bij.

Porties

4

Bereidingstijd

6 uur wachttijd

Voorbereidingstijd

25 minuten

Totale tijd

25 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen