Rode salade met bietjes, appel, paprika en dilledressing
Rode salade met bietjes, appel, paprika en dilledressing
Eikenbladsla met rode biet, appel, paprika en feta met een lekker frisse dilledressing. Versier hem met hartige pompoenpitjes die zijn geroosterd en daarna afgeblust met shoyu.
Ingredienten
1 krop eikenbladsla
100 g gekookte bietjes
50 g blauwe bessen
1 appel of 1 peer
1/2 rode paprika
100 g feta of een soortgelijk vegan kaasje
verse dille
1 el rijststroop (of honing of agavesiroop)
70 ml olijfolie
sap van 1/2 citroen
50 g pompoenpitten
1 el shoyu of tamari
Porties
4 porties
Bereidingstijd
20 minuten
Voorbereidingstijd
-
Totale tijd
20 minuten
Bereiding
Was en pluk de sla, sla goed droog in een slacentrifuge.
Snij de gekookte bietjes in dunne partjes.
Snij de paprika in blokjes.
Haal het klokhuis uit de appel of peer en snij in hele dunne schijfjes
Verkruimel de feta boven een schaaltje.
Hak de dille fijn.
Klop een dressing van de olie, de dille, het citroensap en de rijststroop en een klein beetje zout en peper. Proef of de smaak in balans is.
Rooster de pitten in een droge koekenpan, zet het vuur uit en blus de pitten af met de shoyu.
Even goed roeren als je de shoyu erbij doet, dan worden alle pitjes gecoat met een laagje.
Drapeer de eikenbladsla in een mooie schaal, leg de rest van de groente en fruit erop en bestrooi met feta en pitten. Besprenkel met de dressing en serveer.
Porties
4 porties
Bereidingstijd
20 minuten
Voorbereidingstijd
-
Totale tijd
20 minuten
Log in om producten aan je favorieten toe te voegen
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.