Ik had een bakje ricotta in de koelkast dat op moest, daar heb ik deze cake van gemaakt. Lekkrrr
Ingredienten
250 gr ricotta
150 gr boter
150 gr speltbloem
2 tl bakpoeder
150 gr suiker
4 eieren
1/2 tl zout
100 gr frambozen
Verder nodig
een cakevorm van ongeveer 23 cm
Porties
12 plakken
Bereidingstijd
1 uur
Voorbereidingstijd
15 minuten
Totale tijd
1 uur en 15 minuten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Zorg dat de boter niet te koud is, maar goed op kamertemperatuur.
Meng de bloem met het bakpoeder en het zout.
Klop de boter met de ricotta en de suiker zacht en romig.
Voeg nu een voor een de eieren toe. Zorg dat het ei volledig opgenomen is, voordat je het volgende ei toevoegt.
Voeg nu beetje bij beetje het meel toe en meng er een egaal beslag van.
Vet de cakevorm in en schep het beslag erin.
Verdeel de frambozen over de bovenkant van het beslag.
Bak cake in ongeveer 45 minuten gaar. De cake is gaar als een sate prikker er schoon en droog uitkomt. Versier de cake eventueel nog met wat losse frambozen en een blaadje munt.
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.