Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Yoghurt
Kaas
Melk
tomaten
olijfolie
kefir
Rijst
thee
Sluiten

Frambozen ricotta cake

Ik had een bakje ricotta in de koelkast dat op moest, daar heb ik deze cake van gemaakt. Lekkrrr

  1. Frambozen ricotta cake

Ingredienten

  • 250 gr ricotta
  • 150 gr boter
  • 150 gr speltbloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 150 gr suiker
  • 4 eieren
  • 1/2 tl zout
  • 100 gr frambozen

Verder nodig

  • een cakevorm van ongeveer 23 cm

Porties

12 plakken

Bereidingstijd

1 uur

Voorbereidingstijd

15 minuten

Totale tijd

1 uur en 15 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Zorg dat de boter niet te koud is, maar goed op kamertemperatuur.
  3. Meng de bloem met het bakpoeder en het zout.
  4. Klop de boter met de ricotta en de suiker zacht en romig.
  5. Voeg nu een voor een de eieren toe. Zorg dat het ei volledig opgenomen is, voordat je het volgende ei toevoegt.
  6. Voeg nu beetje bij beetje het meel toe en meng er een egaal beslag van.
  7. Vet de cakevorm in en schep het beslag erin.
  8. Verdeel de frambozen over de bovenkant van het beslag.
  9. Bak cake in ongeveer 45 minuten gaar. De cake is gaar als een sate prikker er schoon en droog uitkomt. Versier de cake eventueel nog met wat losse frambozen en een blaadje munt.

Porties

12 plakken

Bereidingstijd

1 uur

Voorbereidingstijd

15 minuten

Totale tijd

1 uur en 15 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen