Dit bijzondere gerecht is een feestje op tafel en de combinatie van zoet en pittig is heerlijk op warme zomerdagen.
Ingrediënten
2 ananassen
1 mango
2 rode uien
1 rode paprika
1/2 komkommer
8 cm verse gember
2 tenen knoflook
1 rode peper
sap van 2 limoenen
1 el jalapeño-peper in stukjes
2 el bruine suiker of oersuiker
1/2 bosje munt
Benodigdheden
fijne rasp
Porties
4 porties
Bereidingstijd
-
Voorbereidingstijd
-
Totale tijd
30 minuten
Bereiding
Snij de ananassen in de lengte doormidden. Haal het vruchtvlees eruit, verwijder de harde kern.
Snij de ananas en de mango allebei in even grote blokjes. Snij ook de ui, paprika en komkommer in stukjes. Rasp de gember op een fijne rasp en knijp dat uit boven een kommetje. Hak de knoflook fijn.
Snij de rode peper in ragfijne ringetjes. Haal de zaadjes eruit als je van minder heet houdt.
Pers de limoenen uit. Meng het sap met de suiker, jalapeño, knoflook, gembersap en fijngehakte munt.
Meng dit in een grote schaal met de rest van de ingrediënten en verdeel dit over de lege ananashelften. Laat even intrekken en serveer goed koud.
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.