Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Kaas
Melk
Yoghurt
tomaten
olijfolie
Rijst
thee
kefir
Sluiten

Gekoelde bloemkool-citroengras soep

Lekker koud soepje met veel groente. boordevol smaak. Je kunt m ook warm eten! 

  1. Gekoelde bloemkool-citroengras soep

Ingredienten

  • 1,5 ltr bouillon
  • 1/2 bloemkool
  • 2 courgettes
  • 1 gele ui
  • 1 el geraspte gember
  • 3 tenen knoflook
  • 1 tl sesamzaad, geroosterd
  • 200 ml kokosroom
  • 1 stengel citroengras
  • 2 el olie
  • 4 el witte miso
  • wat korianderblaadjes
  • 2 bosuitjes

Porties

4-6 porties

Bereidingstijd

35 minuten

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

45 minuten

Bereiding

  1. Snij ui, courgettes en bloemkool in kleine stukjes. Hak de knoflook fijn.
  2. Verhit wat olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook tot ze glazig zijn
  3. Voeg de groente, de gember en de, gekneusde, stengel citroengras toe en bak even mee, blus af met bouillon.
  4. Voeg de miso toe. Laat alles even pruttelen, tot de groente goed gaar is.
  5. Voeg de kokosmelk toe, maar hou een beetje apart om de soep mee te garneren.
  6. Blender de soep of zet er de staafmixer in.
  7. Laat afkoelen, zet in de koelkast en serveer met korianderblaadjes en heel fijn gesneden bosuitjes.
  8. Strooi het sesamzaad erover en drizzle wat kokosroom erin.

Porties

4-6 porties

Bereidingstijd

35 minuten

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

45 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen