Luchtige pannenkoekjes met blauwe bessen: altijd een feestje! Lekker met een dot mascarpone of zelfs een bolletje pecan-roomijs en om het echt Amerikaans te maken, drizzle je er nog wat ahornsiroop over.
Ingredienten
125 gram speltbloem
10 gram bakpoeder
snuf zout
1 tl rietsuiker
1 ei
20 g gram gesmolten ongezouten roomboter
150 ml melk
1 doosje blauwe bessen
rasp van een halve citroen
sap van een halve citroen
boter om in te bakken
Porties
8 pancakes
Bereidingstijd
20 minuten
Voorbereidingstijd
10 minuten
Totale tijd
30 minuten
Bereiding
Doe alle ingrediënten (behalve de blauwe bessen) in een kom en mix dit goed door elkaar.
Spatel daarna de helft van bessen voorzichtig door het beslag heen.
Laat in de pan een beetje boter smelten en giet/schenk van het beslag 4 kleine hoopjes de pan.
Zodra de pancakes belletjes beginnen te krijgen aan de bovenkant is het tijd om ze om te draaien. Dan hebben ze nog maar kort nodig.
Herhaal dit nog een keer.
Serveer de pancakes met ahornsiroop en/of mascarpone en strooi de rest van de bessen erbij.
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.