Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Yoghurt
Melk
Kaas
tomaten
olijfolie
kefir
Rijst
thee
Sluiten

Bospeen met bieslook-bloemenboter

Pluk eetbare bloemen, zoals korenbloemen, goudsbloemen, Oost Indische kers, kaasjeskruid of wat je maar in de buurt vindt en maak dit vrolijke bijgerechtje.

  1. Bospeen met bieslook-bloemenboter

Ingredienten

  • 1 bos worteltjes
  • 75 g boter
  • klein bosje bieslook
  • handje eetbare bloemen
  • peper en zout naar smaak

Porties

4 porties

Bereidingstijd

20 minuten

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

30 minuten

Bereiding

  1. Snij of hak de bieslook fijn boven een kommetje.
  2. Haal de bloemblaadjes los en hak grote blaadjes zoals van kaasjeskruid fijner.
  3. Roer blaadjes en bieslook door de boter en meng er ook iets zout en peper door.
  4. Laat in koelkast weer wat opstijven.
  5. Snij het loof van de bospeen, maar laat een klein stukje zitten aan de peentjes.
  6. Schrap of was de bospeen onder stromend water schoon.
  7. Kook de worteltjes in een pan met weinig water in 13 minuten beetgaar.
  8. Haal de boter uit de koelkast en verdeel over de worteltjes.
  9. Lekker bij gebakken vis!

Porties

4 porties

Bereidingstijd

20 minuten

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

30 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen