Pluk eetbare bloemen, zoals korenbloemen, goudsbloemen, Oost Indische kers, kaasjeskruid of wat je maar in de buurt vindt en maak dit vrolijke bijgerechtje.
Ingredienten
1 bos worteltjes
75 g boter
klein bosje bieslook
handje eetbare bloemen
peper en zout naar smaak
Porties
4 porties
Bereidingstijd
20 minuten
Voorbereidingstijd
10 minuten
Totale tijd
30 minuten
Bereiding
Snij of hak de bieslook fijn boven een kommetje.
Haal de bloemblaadjes los en hak grote blaadjes zoals van kaasjeskruid fijner.
Roer blaadjes en bieslook door de boter en meng er ook iets zout en peper door.
Laat in koelkast weer wat opstijven.
Snij het loof van de bospeen, maar laat een klein stukje zitten aan de peentjes.
Schrap of was de bospeen onder stromend water schoon.
Kook de worteltjes in een pan met weinig water in 13 minuten beetgaar.
Haal de boter uit de koelkast en verdeel over de worteltjes.
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.