Een echte klassieker: rijstepap zoals oma 'm maakte! Een rijstepap die smaakt zoals vroeger met krenten en lekker veel kaneel. De rijstepap is ideaal als dessert of verwarmend comfort food.
Ingrediënten
100 g krenten
750 ml melk
1 vanillestokje of -poeder
1 kaneelstokje
100 g risottorijst
150 g suiker
evt. kaneelpoeder of bruine suiker
Porties
4 porties
Bereidingstijd
-
Voorbereidingstijd
-
Totale tijd
40 minuten
Bereiding
Wel de krenten in een beetje warm water.
Zet de melk op met het uitgeschraapte vanillestokje (of -poeder) en het kaneelstokje. Breng aan de kook.
Voeg als het kookt de rijst toe met de suiker en een snufje zout en zet het vuur heel laag.
Kook de rijst tot pap in ongeveer een half uur. Roer het steeds door om aanbranden te voorkomen.
Als het een lekker romige pap is geworden en de rijst dus goed gaar is, haal je de pan van het vuur. Roer de krenten erdoor.
Serveer warm of koud met nog wat kaneelpoeder erover of bruine suiker.
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.