Een echte klassieker voor de koudere maanden. Maak er een salade bij met peer, gorgonzola en walnoten en je waant je in herfstig Italië.
Ingrediënten
200 g polenta
50 g boter
80 g pecorino, geraspt
2 tl gedroogde tijm
3 tenen knoflook, gehakt
500 g gemengde paddenstoelen, in plakjes
nog een stukje pecorino om te garneren
verse salieblaadjes
Benodigdheden
garde
kaasschaaf of mes om kaaskrullen te maken
Porties
4 porties
Bereidingstijd
-
Voorbereidingstijd
-
Totale tijd
50 minuten
Bereiding
Breng in een pan met een dikke bodem 1 l water met 2 tl zout aan de kook.
Giet heel langzaam, al kloppend met een garde, de polenta erin. Blijf even doorgaan met roeren en zet het vuur laag. Laat ongeveer 10 minuten garen en klop dan de boter, kaas en tijm erdoor. Het wordt een smeuïge puree.
Warm de oven voor op 180˚C. Leg bakpapier op een grote bakplaat en smeer de polenta in een laag van 2 cm dik uit tot een grote rechthoek. Dat gaat gemakkelijk met een natgemaakte lepel. Laat afkoelen en opstijven.
Fruit de knoflook glazig in wat boter en voeg de paddenstoelen toe. Bak ze snel bruin en knapperig. Maal er wat zout en peper over.
Beleg de polenta met de paddenstoelen en zet 15 minuten in de hete oven.
Verhit ondertussen wat olie in een pannetje en frituur de blaadjes salie er heel snel even in. Echt erin en eruit, zo worden ze supercrunchy! Laat uitlekken op keukenpapier.
Haal de polenta-pizza uit de oven. Schaaf er nog wat krullen pecorino over en strooi de salieblaadjes erover.
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.