Rilette is een spread van vlees of vis waaraan vet wordt toegevoegd. Deze fijne mousse, waar boter aan toegevoegd wordt, van makreel met gefrituurde kappertjes is een fijn beleg voor de zachtrode crackers van Kari.
Ingrediënten
150 g schoongemaakte gerookte makreel
2 stengels bosui
100 ml crème fraîche
2 tl mierikswortelsaus
sap en rasp van 1 citroen
50 g zachte boter
2 el kappertjes
200 ml frituur- of zonnebloemolie
8 bietencrackers
snufje cayennepeper of paprikapoeder
Benodigdheden
keukenpapier of theedoek
Porties
8 porties
Bereidingstijd
-
Voorbereidingstijd
-
Totale tijd
45 minuten
Bereiding
Haal de vis met 2 vorken uit elkaar.
Snij de bosui in heel fijne ringetjes.
Meng de makreel met de bosui, crème fraîche, mierikswortelsaus, citroenrasp en -sap en boter. Schep in een schaaltje en laat in de koelkast even opstijven.
Droog de kappertjes met wat keukenpapier of een theedoek.
Verhit de olie op hoog vuur tot er wat rook afkomt.
Frituur de kappertjes. Als ze ‘poppen’ en eruitzien als een bloemetje, zijn ze klaar.
Schep op elke cracker wat rilette en versier met de kappertjes en een snufje cayennepeper of paprikapoeder.
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.