Een heerlijke vegetarische stamppot in herfstkleur! Met knapperig gebakken rooktofu en je zelfgemaakte piccalilly. Wil je er een vegan stamppot van maken? Gebruik dan margarine en havermelk in plaats van boter en melk.
Ingrediënten
800 g aardappelen
1 kleine oranje pompoen
300 g wortels
1/2 rode kool
1 ui
1 rode appel
200 g rooktofu
50 g boter
100 ml melk
Benodigdheden
pureestamper
Porties
4 porties
Bereidingstijd
-
Voorbereidingstijd
-
Totale tijd
45 minuten
Bereiding
Schil de aardappelen en de pompoen, maar je kunt de schil van beide er ook aan laten zitten. Ontpit de pompoen en snij de pompoen en aardappels in even grote stukken. Snij vervolgens ook de wortel.
Snij de rode kool in hele dunne reepjes. Pel de ui en snij klein. Snij de appel in stukjes. Snij de tofu in blokjes.
Kook de aardappelen met de pompoen en de wortel in een laagje water gaar.
Fruit de ui in 1 el olie en voeg de reepjes kool toe zodra de uien goudbruin zijn. Bak de rode kool even, al omscheppend, beetgaar. Voeg de appel toe en warm even mee.
Verhit wat olie in een andere koekenpan en bak de blokjes tofu snel en op hoog vuur knapperig.
Giet de aardappelen met pompoen en wortel af en laat even uitdampen. Voeg de boter en scheutjes melk toe en maak er met een pureestamper een romige puree van.
Roer het mensel van ui, rode kool en appel erdoor. Breng eventueel op smaak met zout en peper en strooi er de blokjes knapperige tofu over.
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.