Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Kaas
Melk
Yoghurt
tomaten
olijfolie
Rijst
thee
kefir
Sluiten

Pompoenstamppot met appel en rode kool

Een heerlijke vegetarische stamppot in herfstkleur! Met knapperig gebakken rooktofu en je zelfgemaakte piccalilly. Wil je er een vegan stamppot van maken? Gebruik dan margarine en havermelk in plaats van boter en melk.

  1. Pompoenstamppot met appel en rode kool

Ingrediënten

  • 800 g aardappelen
  • 1 kleine oranje pompoen
  • 1/2 rode kool
  • 1 ui
  • 1 rode appel
  • 200 g rooktofu
  • 50 g boter
  • 100 ml melk

Benodigdheden

  • pureestamper

Porties

4 porties

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

45 minuten

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en de pompoen, maar je kunt de schil van beide er ook aan laten zitten. Ontpit de pompoen en snij de pompoen en aardappels in even grote stukken.
  2. Snij de rode kool in hele dunne reepjes. Pel de ui en snij klein. Snij de appel in stukjes. Snij de tofu in blokjes.
  3. Kook de aardappelen met de pompoen in een laagje water gaar.
  4. Fruit de ui in 1 el olie en voeg de reepjes kool toe zodra de uien goudbruin zijn. Bak de rode kool even, al omscheppend, beetgaar. Voeg de appel toe en warm even mee.
  5. Verhit wat olie in een andere koekenpan en bak de blokjes tofu snel en op hoog vuur knapperig.
  6. Giet de aardappelen en pompoen af en laat even uitdampen. Voeg de boter en scheutjes melk toe en maak er met een pureestamper een romige puree van.
  7. Roer het mensel van ui, rode kool en appel erdoor. Breng eventueel op smaak met zout en peper en strooi er de blokjes knapperige tofu over.

Porties

4 porties

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

45 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen