De korter wordende dagen nodigen uit om koekjes te bakken! Deze kruidige koekjes zijn niet te moeilijk, dus ook leuk voor jonge bakkertjes!
Ingredienten
350 g speltbloem
1 tl bakpoeder
2 tl gemberpoeder
100 g boter
175 g rietsuiker
1 ei
60 ml gembersiroop
30 ml melk
evt. poedersuiker en water om glazuur mee te maken
Verder nodig
oven
bakpapier
mengkom
uitsteekvormpjes
Porties
8 porties
Bereidingstijd
-
Voorbereidingstijd
-
Totale tijd
35 minuten
Bereiding
Meng de bloem met het bakpoeder en het gemberpoeder.
Roer de boter met de suiker glad en voeg het ei, de gembersiroop en de melk toe.
Voeg de bloem met specerijen toe en kneed tot een soepel deeg.
Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 30 minuten in de koelkast rusten.
Verwarm de oven voor op 170 ºC.
Rol het deeg op een met bloem bestoven aanrecht uit tot een dikte van circa 3 millimeter. Steek er met de koekjessteker koekjes uit.
Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in circa 13 minuten goudbruin.
Laat ze afkoelen en versier ze met glazuur gemaakt van poedersuiker met water. Je kunt bij ons ook natuurlijke kleurstof kopen om het glazuur te kleuren. Of je gebruikt matcha (groen) en kurkuma (geel) en i.p.v. water een beetje bietensap!
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.