Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Kaas
Melk
Yoghurt
tomaten
olijfolie
Rijst
thee
kefir
Sluiten

Chocoladetaart met pompoen, kastanjecrème en bramen

Wie jarig is trakteert en Odin doet dat met deze heerlijke chocoladetaart! De taart is luchtig en herfstig van smaak, met een basis van pompoenpuree. De romige kastanjecrème en bramen maken het helemaal af.

  1. Chocoladetaart met pompoen, kastanjecrème en bramen

Ingrediënten voor 2 taartlagen

  • 300 g suiker
  • 4 tl bakpoeder
  • 2 el koekkruiden
  • 200 g gezeefde bloem
  • 90 g cacaopoeder
  • 1,5 g zout
  • 400 g pompoen, in blokjes gesneden
  • 100 ml kokosolie
  • 2 eieren

Ingrediënten voor de kastanjecrème

  • 200 g kastanjes, gekookt
  • 100 g boter of roomkaas
  • 50 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker

Ingrediënten voor de topping

  • 125 g chocolade
  • 100 ml slagroom
  • 200 g bramen
  • 100 g blauwe bessen
  • chocoladezeiltjes van Chocolatemakers

Porties

12 porties

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

1 uur en 30 minuten

Bereiding

  1. Kook de pompoenblokjes in een klein laagje water in 10 minuten gaar. Pureer en laat afkoelen.
  2. Voor de kastanjecrème voeg je alle ingrediënten samen en pureer ze met een staafmixer. Eventueel kun je wat water toevoegen als het te dik blijft.
  3. Voor de taart gebruik je 2 bakvormen van 20 cm doorsnede. Vet ze goed in en zet klaar.
  4. Verwarm de oven voor op 175°C .
  5. Meng alle droge ingrediënten eerst.
  6. Meng in een andere kom de pompoenpuree met de olie, voeg daarna het ei toe. Meng goed.
  7. Spatel de droge ingrediënten door de natte en verdeel het beslag over de 2 vormen. Bak in ongeveer 45 minuten gaar. Controleer met een satéprikker of ze gaar zijn, die moet er droog uitkomen. Laat helemaal afkoelen.
  8. Leg een taartje op een taartschaal, bestrijk met de kastanjecrème en leg de ander erbovenop. Strijk met een vlakke spatel de crème nog wat uit over de buitenkant.
  9. Smelt voor de afwerking de chocolade met de room au-bain-marie tot het een egale massa is. Schep een beetje in een spuitfles als je mooie drips wilt maken. De rest strijk je uit over de bovenkant van de taart. Leg er direct bramen en blauwe bessen op en steek er de chocoladezeiltjes in (die kun je ook zelf maken, door 200 g witte chocolade te smelten en uit te smeren in een dunne laag op bakpapier. Strooi er bijv. nootjes, cranberries of roze peperkorrels over. Zet in de koelkast en breek de plak in stukken als het hard is.).

Porties

12 porties

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

1 uur en 30 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen