Deze aardappelschotel met appel, gebakken ui en salie is een lekker simpel gerecht waarbij je het grootste deel van de tijd wacht tot de oven z'n werk heeft gedaan. Ideaal dus voor na een drukke dag!
Ingrediënten
1 kg aardappelen
3 (liefst roodschillige) appels
500 g uien
paar takjes tijm of 1 el gedroogde
1 groentebouillonblokje
1 el kerriepoeder
150 ml frituurolie
handje verse salieblaadjes
Porties
4 - 6 porties
Bereidingstijd
-
Voorbereidingstijd
-
Totale tijd
50 minuten
Bereiding
Was of schil de aardappels, maar laat ze heel.
Kook de aardappels in 20 minuten gaar. Laat ze een beetje afkoelen en snij dan in dunne plakken.
Verwarm de oven voor op 225 C. Vet een ovenschaal van ongeveer 2 liter in met olie.
Hak de tijmblaadjes fijn. Snij de uien in ringen en bak met de tijm in boter of olie tot ze mooi goudbruin zijn. Strooi er wat zout, peper en kerriepoeder op en bak dat nog even mee.
Was de appels, verwijder het klokhuis en snij ze overdwars in dunne plakken.
Kook 300 ml water en los er 1 bouillonblokje in op. Leg laagjes aardappel, ui en appel in de ovenschaal en schenk de bouillon erover.
Bak de schotel in het midden van een oven in een half uurtje gaar en bruin.
Verhit ondertussen wat frituurolie in een pannetje en frituur de blaadjes salie er een paar seconden in. Laat uitlekken op wat keukenpapier.
Strooi de salieblaadjes over de schotel en serveer!
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.