Frisse salade met iets bitters, iets zoets en een beetje zout van de kaas, dat is een fijne combi! De knapperige nootjes zorgen voor een beetje crunch, lekker!
Ingredienten
1/2 citroen
1 rode ui
2 el rode wijnazijn
2 stronken witlof
2 clementines/mandarijntjes
10 g peterselie
2 gekookte bietjes
400 g linzen (pot of blik)
50 g feta of verse geitenkaas
30 g geroosterde hazelnoten
2 el olijfolie
1 el agavesiroop
1/2 tl mosterd
de wijnazijn van de uitjes
zout en peper
Porties
2
Bereidingstijd
15 minuten
Voorbereidingstijd
-
Totale tijd
15 minuten
Bereiding
Rasp de gele schil van de citroen en pers hem uit.
Pel en snij de rode ui in halve maantjes. Overgiet ze in een kommetje met wat rode wijnazijn. Laat 10 minuten staan.
Snij de kontjes van de witlofstronkjes. Halveer ze in de lengte, verwijder de harde kern en snij in dunne reepjes. Meng de witlof met het sap van de citroen.
Spoel de linzen goed af in een vergiet en laat uitlekken.
Pel de clementines en verwijder zoveel mogelijk witte draadjes en velletjes.
Laat de bietjes goed uitlekken, dep ze eventueel droog met wat keukenpapier. Snij in partjes.
Klop een dressing van de olijfolie, de agavesiroop, mosterd en het uitlekvocht van de ui.
Meng de linzen met de witlof, rode ui, olie, helft van de peterselie, bietenblokjes en citroenrasp.
Verdeel de salade over de borden, leg de clementinepartjes erop en verdeel de geitenkaas erover. Bestrooi met de hazelnoten en rest van de peterselie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.