Lekkere speculaaskoekjes om samen met de kinderen te bakken. Bijvoorbeeld als Sinterklaas weer in het land is!
Ingredienten
500 g speltbloem
300 g rietsuiker
200 g boter
2 el speculaaskruiden
15 g bakpoeder
1 ei + 1 eidooier
snufje zout
Verder nodig
koekstekertjes
plasticfolie of bijenwasdoekje
beslagkom
Porties
ongeveer 20 koekjes
Bereidingstijd
20 minuten in de oven
Voorbereidingstijd
10 minuten en 1 uur wachten
Totale tijd
1 uur en 30 minuten
Bereiding
Laat de boter buiten de koelkast op kamertemperatuur komen.
Doe alle ingrediënten met de boter in een kom en kneed er een zacht deeg van.
Verpak het deeg in folie of een bijenwasdoek en leg het een uurtje in de koelkast.
Zet de oven op 180 °C.
Strooi ondertussen wat bloem op het werkblad en rol het deeg uit tot ongeveer 0,5 cm dik.
Snij verschillende figuurtjes met stekertjes uit.Kneed het overgebleven deeg nog een keer tot een balletje en rol weer uit om nog wat figuurtjes uit te kunnen steken.
Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in 15-20 minuten goudbruin.
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.