Deze knollensoep met zwarte knoflook en granaatappelpitjes is makkelijk om te maken, maar ziet er prachtig uit als voorgerecht voor een kerstdiner. Simpel, maar heerlijk én gemaakt met seizoensproducten!
Ingrediënten
100 ml olijfolie
1 bosje peterselie, gesnipperd
sap van 1/2 citroen
1 grote ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, geperst
4 pastinaken, geschild en in blokjes
400 g aardperen, geschild en in blokjes
400 g knolselderij, geschild en in blokjes
1-1,5 l groentebouillon
3 teentjes zwarte knoflook
klein handje granaatappelpitten
Benodigdheden
staafmixer
Porties
6 porties
Bereidingstijd
-
Voorbereidingstijd
-
Totale tijd
45 minuten
Bereiding
Maak eerst de peterselie-olie. Verwarm hiervoor op een laag pitje de olie in een pannetje. Meng de peterselie door de olie en voeg een kneepje citroensap, peper en zout toe. Laat afkoelen.
Fruit de ui glazig in wat olie. Voeg de knoflook toe en fruit even mee.
Voeg de pastinaak, aardpeer en knolselderij toe. Schenk de bouillon erop totdat alles net onder staat. Laat op zacht vuur even koken tot de groente zacht is geworden. Pureer de soep daarna met een staafmixer.
Snij de zwarte knoflook in hele dunne plakjes en versier de soep ermee.
Strooi wat granaatappelpitten erover en schenk daar wat sliertjes peterselie-olie omheen.
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.