Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Yoghurt
Melk
Kaas
tomaten
olijfolie
kefir
Rijst
thee
Sluiten

Gevulde kool met paddenstoelen

Even een wat uitgebreider gerecht, maar op zich niet moeilijk en zo’n hele kool op tafel staat supermooi. Het is een vegan, glutenvrij recept, maar ook voor vleeseters een traktatie, dus lekker met z’n allen aan tafel! Perfect om met Kerstmis te maken!

  1. Gevulde kool met paddenstoelen

Ingrediënten

  • 300 g tempeh, in blokjes 
  • 3 el tamari
  • 1 savooiekool/groene kool
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 350 g paddenstoelen, in stukjes
  • 1 el gembersiroop
  • 1 gesnipperd rood pepertje, evt. zaadjes verwijderd
  • sambal naar smaak
  • 80 g hazelnoten

Benodigdheden

  • vergiet
  • keukenmachine of staafmixer
  • keukentouw

Porties

6 porties

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

1 uur en 45 minuten

Bereiding

  1. Doe de tempeh in een kommetje en giet de tamari erover. Laat 10 minuten marineren. 
  2. Verhit een pan met ruim, licht gezouten water. Blancheer de hele kool ca. 20 minuten. Haal de kool voorzichtig uit de pan en laat ondersteboven uitlekken in een vergiet.
  3. Leg de kool op je aanrecht en haal de binnenste bladeren, het hart zeg maar, uit de kool.
  4. Verhit wat olie in een grote koekenpan en fruit het uitje met de knoflook erin.
  5. Snij het hart van de kool in reepjes en voeg toe. Voeg de paddenstoelen toe en bak totdat het vocht verdampt is. Voeg gembersiroop, pepertje, sambal en tempeh toe en bak even mee.
  6. Doe dit mengsel met het overgrote deel van de hazelnoten in een keukenmachine of zet er de staafmixer in en maal even, zodat het fijner wordt en iets plakt. Het hoeft niet helemaal een crème te worden!
  7. Begin in het midden de kool te vullen met wat eetlepels van het paddenstoelmengsel. Vouw de blaadjes eromheen naar binnen en schep de vulling tussen de bladeren van de kool. Herhaal dit tot de vulling op is. Druk de bladeren weer goed aan en bind een touwtje om de hele kool om hem dicht te houden. 
  8. Stoom de kool met de vulling in een klein beetje water in ongeveer 1 uur verder gaar. 
  9. Haal de kool uit de pan en leg op een mooie schaal. Strooi er nog wat hazelnoten omheen. Snij nu, met een beetje voorzichtigheid en een scherp mes, parten van de kool en serveer.

Porties

6 porties

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

1 uur en 45 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen