Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Kaas
Melk
Yoghurt
tomaten
olijfolie
Rijst
thee
kefir
Sluiten

Koffieparfait met speculaas

Koffie, ei, slagroom, chocola en speculaas: allemaal in één gerecht en wat voor een gerecht! Deze mooie koffieparfait kun je perfect van te voren maken en hoef je voor het serveren alleen nog even te versieren. Lekker met een stoofpeertje erbij!

  1. Koffieparfait met speculaas

Ingrediënten

  • 175 g suiker
  • 6 eidooiers
  • 150 ml sterke koffie, afgekoeld
  • 600 ml slagroom
  • 25 g cacaonibs
  • 50 g chocolade
  • 100 g speculaasjes, verkruimeld
  • handje geroosterde walnoten of pecannoten

Benodigdheden

  • garde
  • spatel
  • vershoudfolie
  • glazen schaal + pan voor au-bain-marie
  • spuitflesje of kannetje

Porties

8 porties

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

30 minuten + 5 uur in de vriezer

Bereiding

  1. Klop in een kom met een garde de suiker met de eidooiers schuimig en wit.
  2. Giet de koude koffie erbij en 200 ml van de slagroom. Meng goed door elkaar en giet alles in een pannetje.
  3. Verwarm de massa tot tegen de kook aan, blijf roeren. Je ziet het mengsel nu langzaam dikker worden. Als het zo dik is als vla, neem je de pan van het vuur.
  4. Schenk de vla in een schaal om af te laten koelen.
  5. Klop de overgebleven 400 ml slagroom stijf in een andere kom.
  6. Spatel de afgekoelde vla en cacaonibs door de slagroom.
  7. Bekleed een cakevorm met een ruime hoeveelheid vershoudfolie (als je dit liever niet gebruikt, kan het ook zonder. Het kan dan iets lastiger zijn om de parfait los te krijgen.)
  8. Giet het mengsel erin en dek af met het overhangende folie. Zet minimaal 5 uur in de vriezer.
  9. Smelt de chocolade au-bain-marie en schenk in een spuitflesje of een kannetje.
  10. Stort de parfait op een schaal of plank en strooi speculaas en noten erover. Hou hem eventueel even ondersteboven onder een warme kraan. Pas op dat hij er niet uitvalt!
  11. Versier verder met chocolade en speculaas en zet op tafel. Snij er plakken van.

Porties

8 porties

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

30 minuten + 5 uur in de vriezer

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen