Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Kaas
Melk
Yoghurt
tomaten
olijfolie
Rijst
thee
kefir
Sluiten

Proteïnerepen met dadels en pindakaas

Odin chef Janneke: “Dit is een basisrecept, maar je kunt ook andere notenpasta's of vlokken gebruiken. De dadels kun je vervangen door vijgen, abrikozen of rozijnen. Je kunt ook andere zaden en noten gebruiken of stukjes chocola. Zo kun je het helemaal naar je eigen smaak maken.”

  1. Proteïnerepen met dadels en pindakaas

Ingrediënten

  • 200 g pindakaas
  • 10 Medjouldadels, ontpit
  • 300 g havervlokken (of havermout)
  • 2 el chiazaad (of gebroken lijnzaad)
  • 40 g plantaardig proteïnepoeder
  • 2 el kokosolie, gesmolten
  • 1 tl zeezout
  • 2 tot 4 el amandeldrink
  • 50 g pompoenpitten

Porties

4 porties

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

20 minuten + 1 uur wachttijd

Bereiding

  1. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Meng de pindakaas, dadels, havervlokken en het chiazaad in een keukenmachine.
  3. Meng met de pulse knop totdat het een aan elkaar plakkend geheel is geworden.
  4. Meng proteïnepoeder, kokosolie, zout en 2 el amandeldrink. Roer nog even door totdat het een geheel is geworden. Als het te droog is, voeg je nog wat melk toe.
  5. Meng de pompoenpitten erdoor en zorg dat alles aan elkaar blijft plakken. Als je een balletje kunt vormen dat niet uit elkaar valt, is het goed.
  6. Spreid het mengsel uit op de bakplaat tot een rechthoek van 1,5-2 cm dik. Druk het heel goed aan.
  7. Zet de bakplaat 1 uur in de koelkast. Snij er daarna 12 reepjes van.

Tip: laat de reepjes in de koelkast liggen totdat je ze gaat gebruiken, dan blijven ze lekker chewy. Ze kunnen ook goed ingevroren worden.

Porties

4 porties

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

20 minuten + 1 uur wachttijd

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen