Dit winterse taartje is vrolijk gekleurd door de rode bieten en abrikozen en is een verrassende variant op de standaard quiche.
Ingrediënten
6 plakjes volkoren bladerdeeg
300 g zoete bataat
300 g Kramer’s zuurkool met gember en rode biet
1 ui
2 tl komijnzaadjes
1 el olie
1 el verse tijmblaadjes en wat takjes ter garnering
2 tl (gerookte) paprikapoeder
1 handje gedroogde abrikozen
1 ei
125 ml magere kwark
100 g gemengde noten
zout en peper naar smaak
Porties
4 porties
Bereidingstijd
-
Voorbereidingstijd
-
Totale tijd
1 uur
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200˚C.
Schil de bataten en de ui en snij ze in blokjes en parten. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Meng met olie, komijnzaadjes en paprikapoeder. Bestrooi met zout en peper. Rooster ze 30 minuten in de oven.
Ontdooi de plakjes bladerdeeg en bekleed er een ingevette springvorm mee.
Laat de zuurkool in een zeef uitlekken en meng met het bataat-mengsel en de tijm. Snij de abrikozen kleiner en meng die er ook door.
Klop een ei met de kwark en schenk over het bataat-zuurkoolmengsel.
Bestrooi met de gemengde noten en zet het taartje zeker 30 minuten in de oven.
Tip: serveer met een frisse salade van bijvoorbeeld peer en veldsla.
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.