Een echte klassieker met een twist! Deze erwtensoep met pompoen bevat een hele hoop groenten en is lekker vullend door de spliterwten en de (vegan) rookworst.
Ingrediënten
1 kleine pompoen
2 preien
1 kleine knolselderij
1 pastinaak
1 l groentebouillon
2 sjalotten
300 g spliterwten
1 bosje selderij, fijngehakt
1 el olie
3 laurierbladeren
peper en zout
vega(n) boerenknakworst of echte rookworst, net wat jij wilt
ter garnering nog wat gehakte bladselderij of peterselie
Porties
4 porties
Bereidingstijd
-
Voorbereidingstijd
-
Totale tijd
1 uur en 30 minuten
Bereiding
Snipper de sjalotten.
Verwijder pitten en harde stukken schil van de pompoen en snij het vruchtvlees in kleine dobbelsteentjes.
Schil en snij de knolselderij en de pastinaak in dobbelstenen.
Was de prei en snij in ringen.
Verwarm de olie in een grote soeppan en fruit de sjalotten heel eventjes.
Voeg de spliterwten toe en roer even door de sjalotten. Blus af met de bouillon.
Voeg de rest van de ingrediënten toe en breng alles aan de kook.
Laat de soep op een laag vuur ongeveer 1 uur doorsudderen.
Voeg naar wens extra water of bouillon toe.
Breng op smaak met peper en zout.
Je kunt op het laatst plakjes (vega)worst toevoegen en nog wat gehakte bladselderij.
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.