Fijne smakencombinatie is dit. Romige risotto met shiitake en peer, afgemaakt met hazelnoten en kaas... Comfortfood!
Ingrediënten
250 gram risottorijst
1 gele ui
2 teentjes knoflook
1 takje rozemarijn, alleen de naaldjes
boter
1 liter bouillon (van 2 groentebouillonblokjes)
1 glas droge witte wijn (optioneel)
200 gram shiitake
1 peer
handje geroosterde hazelnoten, in stukjes
100 g geraspte oude geitenkaas of Parmezaan
Porties
4 porties
Bereidingstijd
20 minuten
Voorbereidingstijd
15 minuten
Totale tijd
35 minuten
Bereiding
Pel de ui en de knoflook en snipper beide fijn. Fruit in een klontje boter glazig.
Warm de bouillon op.
Voeg de risottorijst en fijngehakte rozemarijn toe en bak even mee totdat alle rijstkorrels glanzen. Blus af met de wijn.
Giet steeds een soeplepel bouillon bij de rijst totdat die volledig opgenomen is en ga daarmee door tot de risotto romig en gaar is. Dit duurt ongeveer 20 minuten.
Veeg ondertussen de shiitake schoon en snij in reepjes. Bak ze in wat boter bruin. Maal er peper over.
Snij de peer in stukjes en voeg die op het laatst heel even toe aan de paddenstoelen.
Voeg nog een klontje boter toe aan de gare rijst. Roer voorzichtig door elkaar, je wilt geen rijstpap!
Leg daarna de shiitake en peer erop en strooi de stukjes hazelnoot erover. Serveer warm en met de geraspte kaas.
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.