Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Kaas
Melk
Yoghurt
tomaten
olijfolie
Rijst
thee
kefir
Sluiten

Spring rolls met pindavrije satésaus

Lenterolletjes met knapperige groente, boontjes en bruine rijstnoedels. De satésaus is dit keer gemaakt van zonnebloempitten. Maak het zelf zo pittig als je lekker vindt. Ook lekker met een eenvoudige dip van tamari,geroosterde sesamolie en wat limoensap.  

  1. Spring rolls met pindavrije satésaus

Ingredienten

  • 60 g bruine-rijstnoedels
  • 1 el geroosterde sesamolie
  • 2 wortels
  • 1/2 bakje rode radijskiemen en/of 1/4 rode kool
  • 1/4 komkommer
  • 3 lente-uitjes
  • 6 radijsjes
  • vers korianderblad
  • vers muntblad
  • 15 vellen rijstpapier
  • 60 g zwarte bonen of edamameboontjes, uitgelekt
  • sesamzaadjes (zwart of bruin)

Voor de satésaus

  • 1 sjalot
  • 2 knoflooktenen
  • 3 el zonnebloempasta (of maal zelf 200 g zonnebloempitten met 1 el citroensap en wat zout tot een pasta als je echt erg allergisch bent voor pinda’s)
  • 3 el ketjap
  • 2 el agavesiroop
  • 1 tl geraspte gember
  • sambal naar smaak
  • 1 el (rijst)azijn
  • 200 ml kokosmelk

Porties

15 rolletjes

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

30 minuten

Bereiding

  1. Maak de saus: snipper de sjalot en hak de knoflook fijn. Bak ze zacht in wat olie. Voeg de rest van de ingrediënten toe en roer door elkaar. Verwarm al roerend tot een smeuïg sausje (voeg wat water toe als het te dik word).
  2. Kook de noedels beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, spoel af onder koud water, laat heel even uitlekken en meng met de sesamolie en een snuf zout. Zet opzij.
  3. Snij de wortel, kool, komkommer en lente-uitjes in fijne lucifergrote reepjes. Snij de radijsjes in dunne plakjes. Spoel de boontjes af in een zeef. Hak de kruiden iets fijner. Zet alles klaar in bakjes.
  4. Leg een vochtige theedoek op je aanrecht. Week een vel rijstpapier in warm water tot ‘ie zacht is. Plaats hem op de theedoek en leg iets onder het midden een plukje noedels, groentereepjes, boontjes, radijs en tot slot de gesnipperde munt en koriander. Vouw er een pakketje van door eerst de zijkanten naar binnen te vouwen en het rolletje dan van onderen af op te rollen. Leg ze met de mooie kant naar boven op een schaal. Bestrooi met de sesamzaadjes en serveer met de saus.

Porties

15 rolletjes

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

30 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen