Een vega versie van de bekende Griekse kippensoep. Deze zit vol lekkere groente en is lekker vullend door de orzo en kikkererwten, maar met hetzelfde frisse, citroenige dat deze soep zo onweerstaanbaar maakt.
Ingredienten
1 grote gele ui
2 knoflooktenen
2 el (Griekse) olijfolie
1 wortel
2 preien
3 stengels groenselderij
1 tl oregano
1 l groentebouillon
200 g orzo
400 g kikkererwten
3 eieren
sap van 1 citroen
2 handenvol fijne spinazie
4 takjes verse dille
Porties
6-8 porties
Bereidingstijd
-
Voorbereidingstijd
-
Totale tijd
30 minuten
Bereiding
Snipper de ui, hak de knoflook fijn en fruit ze zachtjes glazig in de hete olie
Snij de wortel in blokjes, de prei in ringen en de selderij in smalle boogjes.
Fruit even mee met ui en knoflook en voeg de oregano toe.
Blus af met de groentebouillon. Breng aan de kook en voeg de orzo toe. Kook die volgens de verpakking gaar en voeg dan de uitgelekte en in een zeef gespoelde kikkererwten toe. Warm die nog even mee..
Klop in een kom de eieren en het citroensap tot een egaal mengsel. Schep vervolgens 1 kopje hete bouillon uit de pan en voeg dit al kloppend, heel langzaam bij de eieren tot alles gemengd is. Dit zorgt voor een romig eimengsel, anders krijg je stukjes. Herhaal dit nogmaals met een kopje hete bouillon.
Meng nu het eimengsel door de soep, weer flink roerend en warm weer even mee. Roer nu ook de spinazieblaadjes erdoor.
Proef! Voeg evt. nog wat zout toe.
Serveer tot slot de soep met een schijfje citroen, dille en een extra draai met de pepermolen.
Porties
6-8 porties
Bereidingstijd
-
Voorbereidingstijd
-
Totale tijd
30 minuten
Log in om producten aan je favorieten toe te voegen
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.