Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Yoghurt
Melk
Kaas
tomaten
olijfolie
kefir
Rijst
thee
Sluiten

Vegan kokos-limoentaart

Lekker bakken zonder oven! Dit taartje zet je zo in elkaar, het enige is dat het opstijven wat tijd kost. Om te beginnen zet je de kokosmelk de avond ervoor in de koelkast en ook om op te stijven gaat ie weer even de koelkast in. Uiteindelijk wordt al dat wachten wel ruim beloond met een heerlijk fris en romig taartje bij een kop thee of koffie.

  1. Vegan kokos-limoentaart

Ingredienten

  • 400 ml kokosmelk (volvet blik)
  • 200 g vegan gember-citroenkoekjes (andere haverkoekjes kunnen ook!)
  • 70 g plantaardige boter of kokosolie
  • 280 g vegan roomkaas
  • 3 el agavesiroop
  • 2 limoenen en 1 voor garnering
  • 6 g agar agar


voor de garnering

  • geroosterde kokosvlokken
  • even geroosterde kokosrasp
  • geraspte limoenschil
  • 1 limoen in superdunne schijfjes
  • eetbare bloempjes zoals viooltjes, madeliefjes, vlierbloesem

Verder nodig

  • oven
  • bakvorm 22 cm
  • fijne rasp of zesteur

Porties

8

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

2 uur en 20 minuten

Bereiding

  1. Zet het blik kokosmelk een nacht of een paar uur van tevoren in de koelkast.
  2. Maal de koekjes fijn in een keukenmachine (of tussen 2 theedoeken met de deegroller).
  3. Smelt de boter of olie in een pannetje en meng met de koekkruimels.
  4. Bekleed de bodem van een bakvorm (Ø 22 cm) met bakpapier of vet ‘m goed in.
  5. Druk de kruimels in de vorm in een laagje van 0,5 cm. Zet 30 minuten in de koelkast.
  6. Klop de roomkaas los met de agavesiroop. Klop het stevig geworden deel van de kokosmelk op. Bewaar het kokoswater evt. om later te gebruiken. Spatel de kokosroom door de roomkaas.
  7. Rasp de schil van 2 limoenen met een fijne rasp (zonder witte schilletjes) en zet even opzij.
  8. Pers 2 limoenen uit, je hebt ongeveer 100 ml nodig (vul anders aan met het kokoswater of gewoon water) en meng het sap in een pannetje met een garde met de agar agar. Zet op het vuur en laat 2 minuten doorkoken, al flink kloppend.
  9. Meng dit agar agarmengsel met de roomkaas. Weer snel en flink doorkloppen, anders krijg je klontjes!
  10. Roer er de limoenrasp doorheen en schep het mengsel voorzichtig op de bodem, strijk wat glad en zet minimaal 2 uur in de koelkast. Versier met de garnering.

Porties

8

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

2 uur en 20 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen